O Nama

PLESNI KLUB „CALYPSO“- BEOGRAD

Plesni klub „CALYPSO“ iz Beograda je osnovan 1999. godine u cilju obučavanja ljudi, omladine i dece najpopularnijim plesnim disciplinama, ali i razvoja i omasovljenja plesa kao sportske grane.

Sedište Kluba je na Banovom brdu, a na Novom Beogradu radimo od 2010. godine.

 

U okviru Kluba gajimo rekreativni i takmičarski ples svih uzrasta u dva odseka:

  1. sportski ples (latino-američki i standardni)
  2. moderan ples (special couple dances i street dances).

 

U cilju razvoja takmičarskog plesa, plesni klub „CALYPSO“ je postao član Plesnog saveza Srbije (PSS) 2001. i Srpske asocijacije plesnih organizacija (SAPO) 2003. i od tada pa sve do danas aktivno učestvujemo na takmičenjima svih nivoa, od kvalifikacionih turnira do međunarodnih plesnih takmičenja.

 

Pored mnogobrojnih medalja na kvalifikacionim turnirima Plesnog saveza Srbije u svim razredima, zapaženiji su i rezultati u finalima WDSF takmičenja u basic kategorijama ( IV mesto, Junior II Standard basic- Beodance Open 2006; V mesto, Junior II Latin basic- Beodance Open 2006; III mesto, junior II Standard basic- Subotica Open 2007; VI mesto, Junior II Standard basic- Beodance Open 2007; II mesto, Junior I Latin Open- Beodance 2013., I mesto, Junior I Standard basic, IV mesto Juvenile latin basic, II mesto Adults Standard basic, IV mesto Adults Latin basic, Sarajevo Open 2015.).

 

U special couple dances disciplinama višestruki smo državni prvaci u disciplinama salsa, merengue, bachata, disco fox, mambo, latin show i standard show u svim uzrasnim kategorijama od 2004. godine pa do danas a najznačajniji rezultati su sa svetskog prvenstva i to:

–  I mesto ( svetski prvaci), disco fox Junior- 2005. godine, Austria- Seefeld;

–  II, III i IV mesto, disco fox Junior- 2006.godine, Austria- Seefeld;

–  I mesto ( svetski prvaci ), disco fox Junior- 2007. godine, Austria- Seefeld;

–  II i III mesto, Latin show Junior couple- 2007. godine, Austria- Seefeld.

–  I mesto, Latin show, Children- 2013. na festivalu „Paris Open“

–  I mesto, Sinchro dancing, Children- 2013. na festivalu „Paris Open“.

 

U našem Klubu rade diplomirani treneri i licencirani instruktori a nastava se odvija u obliku časova plesa, plesnih seminara i plesnih radionica u kojima nam dolaze u goste najkvalifikovaniji plesni stručnjaci.